Ημέρα 02

30/07

Yannis Nonis

Φίχτι, Aetolithi

Στη μνήμη του ...

Alekos Vretos

Μετά την απουσία του λόγω πανδημίας, ο Αλέκος Βρέτος αρχίζει να εξερευνά ξανά τη μουσική με το ούτι του και την αγάπη του για το άγνωστο. Μεσογειακοί ήχοι αναμεμειγμένοι με τη διάθεση και τη νοοτροπία της τζαζ, ταξιδεύουν το ούτι, το κανονάκι και το πιάνο στους "δρόμους" της Ανατολής και της Δύσης.

Ο Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο) και η Αθηνά Κούκη (κανονάκι) συμπληρώνουν το νέο τρίο του Αλέκου Βρέτου, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Faust και ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας μουσικής περιόδου για τον Αλέκο Βρέτο. Νέες και παλιές συνθέσεις του Βρέτου καθώς και κομμάτια από το αραβικό, αρμενικό και τουρκικό ρεπερτόριο παιγμένα μέσα από το πρίσμα της τζαζ συνθέτουν τη νέα αυτή προσπάθεια. Μια βραδιά που θα μας φέρει αναμνήσεις και νέες εμπειρίες.

Irini Alexiou

Η χορογράφος Ειρήνη Αλεξίου, ιδρυτικό μέλος της ομάδας "We don't play" συμμετέχει στο FichtiArt με το έργο της για σύγχρονο χορό:
"...και δεν θέλεις να χάσεις το φως".
Σε ένα ορεινό σπίτι, μια καταπράσινη βεράντα, ένα δέντρο, ένα σώμα, υγρή μουσική. Το χώμα και το νερό είναι τα προφανή υλικά.
Η διάνοια των σπονδύλων και των μυών, των ιστών και των νεύρων, σε έναν χορό που αναζητά το "θαυμαστό" στον κύκλο της ζωής!