Ανακαλύψτε την πανίδα, τη χλωρίδα και την πολιτιστική κληρονομιά της Αργολίδας μέσα από πεζοπορίες που προσφέρει μια ομάδα πεζοπόρων, ποδηλατών, οδηγών βουνού και φυσιολατρών. Οι προτεινόμενες διαδρομές αποτελούν μόνο ένα μέρος της γκάμας των πιθανών πεζοποριών και δραστηριοτήτων αναψυχής που μπορεί να προσφέρει η Αργολίδα στους επισκέπτες και τους ντόπιους. Συνδυάζουν ιδανικά το ορεινό και το παράκτιο τοπίο, τον ήπιο και τον πιο άγριο χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περιοχή διασχίζει ο διεθνής δρόμος Ε34, ο οποίος συνδέει την αρχαία Επίδαυρο με την αρχαία Ολυμπία.

Μυθολογικά και πολιτιστικά μονοπάτια της Αργολίδας

Αυτή η πρόταση περιπάτων έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

  • σύνθεση διαδρομών που αναδεικνύουν τον τοπικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο

  • Καλύπτουν σημαντικά τμήματα της Αργολίδας με τρεις πιθανούς πόλους αναφοράς: την περιοχή των Μυκηνών (βόρεια και ανατολικά της περιφερειακής ενότητας, την περιοχή της πεδιάδας της Αργολίδας με έμφαση στην ακτογραμμή και τη δυτική Αργολίδα με το αμιγώς ορεινό τοπίο

  • Διαδρομές που προτείνονται από τοπικές οργανώσεις που γνωρίζουν καλά την περιοχή και οργανώνουν ήδη πεζοπορικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Μέρος Α:
Γύρω από τις Μυκήνες

Longueur : km environ
Degré de difficulté : Faible degré de difficulté
Circulaire : non

Διαδρομή 1:
Στα χνάρια του Άτρηδες

Το μονοπάτι προς το αρχαίο Ηραίο μέσα από ένα χωματόδρομο σε έναν ελαιώνα συναντά όμορφα εκκλησάκια, έναν θολωτό μυκηναϊκό τάφο με μεγάλο ενδιαφέρον. Καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Ήρας.

Διαδρομή 2:
Αρχαίος σταθμός των Μυκηνών

Longueur : environ 13 km
Degré de difficulté : Faible degré de difficulté
Circulaire : non

Αυτός ο περίπατος, μέσα από ελαιώνες και ποιμνιοστάσια, ακολουθεί έναν αρχαίο μυκηναϊκό δρόμο. Θα ανακαλύψετε αρχαία λείψανα, όπως μια γέφυρα και μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους, αλλά και ένα ρωμαϊκό θερμικό συγκρότημα και παλιές εγκαταστάσεις νερόμυλων από τις αρχές του αιώνα.

Μέρος Β:
Στο κέντρο της πεδιάδας της Αργολίδας

Διαδρομή 3:
Ηρακλής

Longueur : environ 18 km
Degré de difficulté : Faible degré de difficulté
Circulaire : oui

Η διαδρομή αυτή περιλαμβάνει σημαντικά αρχαιολογικά και μυθολογικά σημεία ενδιαφέροντος καθώς και όμορφα φυσικά τοπία.
Το σημείο εκκίνησης είναι η Νέα Κίος, κάποτε ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στην Ελλάδα, και εκτείνεται εν μέρει κατά μήκος του ποταμού Ερασίνου.

Διαδρομή 4:
Ηρακλής και γεωμυθολογία

Longueur : environ 12 km
Degré de difficulté : Faible degré de difficulté
Circulaire : oui

Μια διαδρομή σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους, ανάμεσα σε πορτοκαλεώνες και ελαιώνες, συνδέει τα κύρια αρχαιολογικά σημεία ενδιαφέροντος της αρχαίας Τίρυνθας (ακρόπολη, θολωτός τάφος, μυκηναϊκό φράγμα). Επιπλέον, θα ανακαλύψετε το Παλιόκαστρο στο βραχώδη λόφο του Αγίου Αδριανού, ένα φρούριο του 4ου π.Χ..

Μέρος C :
Αρτεμίσιο

Διαδρομή 5: Μονοπάτι προς Karia
Αρτεμισία Παναγία

Longueur : environ 12 km
Degré de difficulté : Difficile
Circulaire : oui

Αυτή η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία του παραδοσιακού χωριού της Καρίας, ξεκινώντας με μια ανηφορική κλίση προς το πάνω μέρος του χωριού. Κατευθύνεται νότια με μια απότομη ανάβαση που διασχίζει τον επαρχιακό δρόμο Άργους - Νεστάνης και εισέρχεται στο πευκοδάσος προς το χωριό Μάζι - Άρια.

Διαδρομή 6: Στα χνάρια των βοσκών

Longueur : environ 8 km
Degré de difficulté : Modéré
Circulaire : oui

Αυτή η πεζοπορία ξεκινά από την πλατεία Καρυάς με κατεύθυνση την τοποθεσία "Diaselo" ή "longaki". Περνά μέσα από αρχαία αλώνια και ξερολιθιές που χρησιμοποιούνταν ως χώροι σποράς και καλλιέργειας σιτηρών. Μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και στο οροπέδιο του Λυρκείου όρους.