Έκθεση

Δημιουγική ανακύκλωση

Απο τον Διονύση Μπουλέρο

"Από μικρός είχα μανία να φτιάχνω πράγματα με ό,τι είχα γύρω μου. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι αυτό έκαναν πάντα οι άνθρωποι – δεν πετούσαν τα παλιά, χαλασμένα αντικείμενα αλλά έβρισκαν τρόπους να τα ανα-κατασκευάζουν χωρίς αυτά να χάνουν σε πρακτικότητα και ομορφιά. Άρχισα λοιπόν, να ανακαλύπτω στα σκουπίδια ή σε απροσδόκητα μέρη πολύτιμα ευρήματα που μου ψιθυρίζουν τις ιστορίες τους, αυτές μπλέκονται με τις δικές μου, συνδεόμαστε κι ύστερα μου ζητούν, όπως στα παραμύθια, να τους χαρίσω μια νέα ζωή. Κι εγώ το κάνω γιατί παράλληλα με βοηθά να βρίσκω το καλό και στους ανθρώπους. Προσπερνώντας τις συμβατικές λύσεις μαθαίνω πολλά, διευρύνω τα όριά μου, ανοίγω και απλώνομαι επινοώντας συνδέσεις με τα κοινωνικά ζητήματα που με απασχολούν."


Ο Διονύσης Μπουλέρος

είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης. Δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο της δημιουργικής ανακύκλωσης-επαναχρησιμοποίησης υλικών και αντικειμένων και της διακόσμησης. Χρησιμοποιεί παλιά αντικείμενα και υλικά δίνοντάς τους μια ακόμη ζωή. Τα επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα φέρουν σημάδια της προηγούμενής τους ζωής, αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες και ξανασυνδέονται με τους ανθρώπους. Η τέχνη του μπορεί να είναι μια υπενθύμιση της δυνατότητας για μείωση των απορριμμάτων και της δημιουργικής συνομιλίας του παλιού με το νέο.

Για περισσότερα: https://www.athensvoice.gr/politismos/design-arhitektoniki/3643/vasiko-enstikto-ena-heiropoiito-spiti-stin-eyvoia/

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 30/7/2023 στον Σταθμό Μυκηνών, Φίχτια