Κονσέρτο

Jazz Manounche

Είναι ένα στυλ που δημιουργήθηκε και διαδόθηκε από τον κιθαρίστα Django Reinhardt τη δεκαετία του 1930. Το κουιντέτο Hot Club de France έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του είδους. Γνωστή ως «gypsy jazz» στις αγγλόφωνες χώρες, η gypsy jazz είναι μια συγχώνευση της τζαζ και της παραδοσιακής τσιγγάνικης μουσικής.

Το φουγάρο σε συνεργασία με το FichtiArt Festival υποδέχεται το κουαρτέτο του Francky Reinhardt για μια μοναδική βραδιά swing.

Ο Franky γεννήθηκε με το swing και τη μουσική του Django. Είναι φυσικό να ακολουθεί τα βήματα του διάσημου θείου του και να δημιουργεί το δικό του κουαρτέτο, πλαισιωμένο από τον γιο του Jessy, τραγουδιστή-κιθαρίστα, και τους παλιούς του φίλους και οπαδούς Julien Pidancier στο βιολί και Roland Grob στο κοντραμπάσο.

Το ρεπερτόριο εναλλάσσεται ανάμεσα σε προσωπικές διασκευές big swing, γαλλικά τραγούδια, τσιγγάνους ρυθμούς και συνθέσεις των Jessy και Francky.

Το πάθος που οδηγεί αυτούς τους τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς είναι πολύ μεταδοτικό και σίγουρα θα αγγίξει τις καρδιές ενός πολύ μεγάλου κοινού, από τους πιο παθιασμένους λάτρεις της μουσικής μέχρι τους αμύητους.

Franky Reinhardt - Κιθάρα

Jessy Reinhardt - Κιθάρα και φωνή

Julien Pidancier - Βιολί

Roland Grob - Κοντραμπάσο

Το κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί στις 28/7/2023 στο Σταθμό Μυκηνών, Φίχτια

Η τσιγγάνικη τζαζ

Συντελεστές