Σόλο Χορός

Manu Konstantinidis

H Manu Konstantinidis

θα μας ταξιδέψει με έναν χορευτικό αυτοσχεδιασμό. Το έργο της αφορά την αποκατάσταση, την ανακατασκευή, την ανασύνθεση, την ανακύκλωση. Όλες αυτές είναι έννοιες που ζουν μέσα μας και μας μεταφέρουν σε αυτούς τους καιρούς αυξημένης ευαισθητοποίησης.

“Να σταματήσουμε για να ξαναβρούμε έναν κόσμο σε ανθρώπινη κλίμακα, έναν κόσμο σεβασμού για ό,τι μας περιβάλλει και για ό,τι δημιούργησαν οι πρόγονοί μας. Σταματήσαμε σε έναν παλιό σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στις Μυκήνες, τον οποίο αναβιώσαμε ως κάλεσμα για ταξίδια και για τη δημιουργία δεσμών. Ο σταθμός είναι ένα σύμβολο του αποχωρισμού, ενός άγνωστου προορισμού, της θλίψης και της νοσταλγίας. Για μένα αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα αντιφατικά συναισθήματα ταυτόχρονα. Είναι επίσης μια παιδική ανάμνηση, από τα χρόνια που ζούσα με την οικογένειά μου πίσω από έναν σταθμό. Χρόνια κατά τα οποία παρακολουθούσα τον πατέρα μου, λάτρη των τρένων, να κατασκευάζει τα κυκλώματα των ηλεκτρικών τρένων του. Το σόλο μου αφορά όλα αυτά: την αναχώρηση, το ταξίδι, τον χωρισμό και την αγάπη.

H Manu (Emmanuelle) Konstantinidis

γεννήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Χορεύει από την ηλικία των 8 ετών και σπούδασε στο folkwangshule στο Βούπερταλ για ένα χρόνο. Στη συνέχεια έμαθε από διαφορετικούς χορογράφους.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές δημιουργίες μαζι με τους Renate Pook, Régine Chopinot, Michèle Rust μεταξύ άλλων.

Η Manu δημιούργησε επίσης την εταιρεία «Korophore» και δημιούργησε χορογραφίες όπως οι Kbal, Madame rêve.

Αυτήν την περίοδο ερμηνεύει μαζι με εικαστικούς καλλιτέχνες από διαφορετικά υπόβαθρα, όπου ο τόπος παίζει τη σημασία του.

Φωτό Louis Lezzi

O Xορός θα πραγματοποιηθεί στην Οικιά Αετολίθι, Φίχτια και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Άργους, Άργος