Κονσέρτο

Νύχτες της Μεσογείου

Απο τους Γιώργο Τσόκανη και Σταύρος Σαλαμπασόπουλο,

φιλική συμμετοχή Ράνια Κουτρούλη

Το fichtiart festival, σας προσκαλεί σε μια μαγικη βραδια κονσερτου πιάνου και φωνής με συντελεστές τον βιρτουόζο πιανίστα Γιώργο Τσόκανη να συνοδεύει στους ήχους τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την μεσόφωνο Ράνια Κουρούλη.

Ο Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική, σπουδάζοντας πιάνο. Στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές κλασικού τραγουδιού και μέσα σε ένα χρόνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παιδικό τμήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αργότερα, βρέθηκε στο Παρίσι για σπουδές με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους (École Normale de Musique de Paris), ενώ παράλληλα εργάστηκε στην όπερα του Παρισιού (Operade Paris). Εχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει συνεργαστεί με μεγάλες προσωπικότητες του χώρου της κλασικής μουσικής, της όπερας αλλά και της έντεχνης, crossover και ποπ μουσικής. Έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Η Ράνια Κουτρούλη

Σπούδασε αρμονία και πιάνο στo Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο Αμαρουσίου, Αντίστηξη και φυγή στο Ελληνικό Ωδείο Βόρειων Προαστείων και διθέτει δίπωμα πιάνου από το Ωδείο Kodaly.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως αναπληρώτρια καθηγήτρια πιάνου όπως και κρουστών/παραδοσιακού συνόλου στο μουσικό σχολείο Αργολίδας.

Έχει επιπλέον συμμετάσχει σε έρευνα σχετικά με την καταγραφή παραδοσιακών χορών και στην επιτόπια έρευνα λαογραφικών δρώμενων της περιοχής Κοζάνης/εποχή Αποκριάς (Διοργάνωση Π.Λ.Ι.)

Ακόμη έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων και σε θεατρικές παραστάσεις του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Κίου.

Το Κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί στις 31/7/2023 στον Σταθμό Μυκηνών, Φιχτια