Έκθεση

Ομάδας καλλιτεχνών

Απο την ομάδα καλιτεχνών Μάγδας Μάρα, Βασιλικής Σουφρά και Θανάση Καλαντζή

ΜΑΓΔΑ ΜΑΡΑ, "ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ":

Δύο πάνελ από μέταλλο και γυαλί φωτίζονται από την ανατολή και δύση του ηλίου, αφήνοντας πολύχρωμα και διαφορετικά αποτυπώματα στον χώρο στην ανεπαίσθητη κίνηση. Το «Ηλιοστάσιο» από τη Μάγδα Μάρα μετράει τον χρόνο μέσα από την κίνηση των σκιών, των οποίων οι ιριδισμοί επιλέγονται για να θυμίζουν το χρώμα και την αέναη κίνηση της θάλασσας. Ο κόσμος μοιάζει να πλάθεται από το φυσικό φως, ενώ το τεχνητό φως της νύχτας ακινητοποιεί τον χρόνο που χάνει τη χροιά του. Όλα για την καλλιτέχνιδα υπόκεινται στη διαρκή σμίλη του φωτός που αποκτά τον χαρακτήρα του εικαστικού δημιουργού, όταν ακόμα και η ίδια η ύπαρξη δομείται από τον χρωστήρα του.

Το κείμενο επιμελήθηκε η Φαίη Τζανετουλάκου dsc Ιστορίας της Τέχνης και μέλος του τμήματος της Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA Hellas.


Μάγδα Μάρα:

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Αριστούχος απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ του τμήματος Ζωγραφικής, (Εργαστήριο Δ. Μυταρά) και του τμήματος Γλυπτικής Εργαστήριο Γ. Λάππα). Παρακολούθησε Ιστορία της Τέχνης με καθηγήτρια την Μ. Λαμπράκη Πλάκα και σκηνογραφία με καθηγήτρια την Λ. Πεζανού. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ για Μεταπτυχιακές σπουδές στη Ζωγραφική. Σπούδασε Χαρακτική στο Λονδίνο Royal College of Art και έχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ είναι υποψήφια Διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία. Ζει τα τελευταία χρόνια στο Ναύπλιο και εργάζεται στη Μουσειακή και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού σχολείου Αργολίδας.

Βασιλική Σουφρά- Καλλιτέχνης

Θανάσης Καλαντζής- Καλλιτέχνης

Συντελεστές

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 28/7/2023 19:30, στον Σταθμό Μυκηνών, Φίχτια