Συναυλία

STRINGLESS

Το οποίο αποτελείται απο τις Αλμπένα Κούτοβα, Έλσα Μουρατίδου, Βασιλική Αλεξίου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή και Δωροθέα Μιχαήλ ξεκίνησε την πορεία του το 2012 δίνοντας δύο συναυλίες στην Ικαρία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος». Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές, φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ της world music στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία κ.α.).

Σημαντικές στιγμές στις εμφανίσεις του σχήματος υπήρξαν η σύμπραξη επί σκηνής με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, με το ροκ συγκρότημα ΜΠΛΕ, τους Mode Plagal, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τη Χριστίνα Μαξούρη, τη Μαρία Παπαγεωργίου, και στην Κρήτη ως support band στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Τον Δεκέμβριο του 2013, ανέλαβαν τη μουσική επιμέλεια της θεατρικής παράστασης Φτυστός ο μακαρίτης σε σκηνοθεσία του Δημ. Σακατζή («Εγνατία», Θεσσαλονίκη), σε μουσική των Β. Αλεξίου και Ελ. Μουρατίδου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου, τραγούδησαν στις 31.12.2013, στην πλατεία Συντάγματος και στην κεντρική σκηνή στο Θησείο, μαζί με την Oρχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τους Β. Λέκκα, Ελ. Πέτα, Γιώτα Νέγκα, Γερασ. Ανδρεάτο και Ν. Πορτοκάλογλου.

Κατά το διάστημα 2014-2016 γυρίστηκε το μουσικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Άγγελου Κοβότσου για τις Stringless, το οποίο απέσπασε το α΄ βραβείο κοινού στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έκτοτε το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Έχουν συμμετέχει σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές, όπως «Το αλάτι της γης» και «Σύγχρονοι παραδοσιακοί μουσικοί»

Δισκογραφικά οι Stringless εξέδωσαν την πρώτη του δουλειά τον Φεβρουάριο του 2018 από την outlandish recordings. Επίσης συμμετείχαν στο δίσκο Bodyterranean του Simone Mongelli, όπως και σε δύο singles με τους Ευγένιο Δερμιτάσογλου, Blues Wire, Αργύρη Μπακιρτζή και Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 29/7/2023 στην Οικία αετολίθι, Φίχτια

Το μουσικό σχήμα STRINGLESS