Συντελεστές

Ελένη

Η Ελένη Τσετσέκου είναι η εμπνεύστρια και ο βασικός συντελεστής του φεστιβάλ

Φρανσίσκο

Ο Φρανσίσκο Μορέττι (Francisco Moretti) ειναι ο

Μισέλ

Ο Μισέλ Ζίμμερ (Michel Zimmer) ειναι ο

Υποστήριξη

Δήμητρα Τσετσέκου,

Λευτέρης

Βασίλης

Αλέξανδρος

Ιάσωνας

Νάνσυ

Η Νάνσυ είναι μια νεαρή ταλαντούχα σεφ με καταγωγή από το Μεσολόγγι. Ειδικεύεται στο zero waste cooking μια τακτική που συνοψίζεται στο τρίπτυχο της μείωσης της επανάχρησης και εν τελη της ανακυκλωσης των ελαχιστων πλεον υπολειμάτων (πχ. μεσω της δημιουργία λιπάσματος).

Η Νάνσυ χρησιμοποιώντας το απίστευτο ταλέντο και τις δεξιότητες της είναι υπεύθυνη για το μαγείρεμα όλων των λαχταριστών φαγητών που θα απολαύσετε στο πιάτο σας κατα την διάρκεια του φεστιβάλ μας.

Κτήμα Μανωλάκη

Στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, μόλις 25 χιλιόμετρα από την ζώνη ΠΟΠ της Νεμέας βρίσκεται το Κτήμα Μανωλάκη, με αμπελοτόπια που βρίσκονται σε υψόμετρο από τα 300μ εως τα 450μ. Η ενασχόληση με τη φύση και τα αμπέλια υπήρχε πάντα στην οικογένεια, ήρθε όμως και η αγάπη του Δημήτρη και του Θανάση για το κρασί για να δημιουργήσει την επιθυμία παραγωγής του δικού τους κρασιού.

Ξεκινώντας λοιπόν με μια μικρή μονάδα παραγωγής οίνου από βιολογικές καλλιέργειες και με αρκετή προσωπική εργασία κατάφεραν να κάνουν ¨το όνειρο…πραγματικότητα¨. Η αρχή έγινε με μικρές εκτάσεις ροδίτη και Αγιωργίτικου, και με τα χρόνια προστέθηκαν ποικιλίες Μαλαγουζιάς, Ασύρτικου, Μοσχοφίλερου, Merlot και Cabernet Sauvignon.

Τη νέα προσθήκη στην σειρά προϊόντων αποτελούν τα ημι-αφρώδη Έρως και Έλξις.Οι μαγευτικές τους φυσαλίδες κάνουν όλους να τα..... ερωτευτούν.

Η θέληση για κάλυψη των αναγκών όλων των καταναλωτών έφερε την ιδέα του ¨vegan¨ και έτσι η ομάδα του κτήματος αποφάσισε η νέα σειρά Μ να είναι και vegan friendly. Δεν προστίθεται λοιπόν τίποτα που να περιέχει προϊόντα ζωικής προέλευσης καθ’ όλη την διαδικασία οινοποίησης.

Για το κτήμα η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων ήταν εξαρχής καθοριστική. Για τον λόγο αυτό τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και διασφάλισης ποιότητας που υπακούν στο πρότυπο ISO 22000.

Μεγάλη πρόκληση για το κτήμα αποτελούν πάντα οι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετέχει. Και όχι άδικα καθώς έχει διακριθεί με χρυσά και ασημένια βραβεία στους διαγωνισμούς MUNDUS VINI και MEDITERRANEAN TASTE AWARDS.

Πάντα με πυλώνα της την οικογένεια, η ομάδα του κτήματος προσπαθεί να εξελίσσεται, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και την τεχνογνωσία στη νέα γενιά της οικογένειας. Εργάζονται λοιπόν όλοι μαζί και μαθαίνουν οι μικροί από τους μεγαλύτερους… αλλά και αντίστροφα!!

Όταν η αγάπη για την καλλιέργεια και την οικογένεια γίνονται
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
Κτήμα Σκούρα

Ο Γιώργος Σκούρας γεννήθηκε στο Άργος, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με τον πολιτισμό και την αμπελοκαλλιέργεια να εξελίσσονται στη γύρω περιοχή εδώ και 3.000 χρόνια τουλάχιστον.

Το 1986 ήταν η χρονιά που άρχισε να υλοποιεί το όραμά του για το δικό του κτήμα. Αρχικά, δημιουργήθηκε μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος. Η φυσική συνέχεια ήταν ένα μπουτίκ οινοποιείο μέσα στη ζώνη της Νεμέας, στην τοποθεσία Γυμνό. Οι ατελείωτες ώρες χειρονακτικής εργασίας σε μικρή κλίμακα ήταν μια πολύτιμη σπουδή στην ποικιλία Αγιωργίτικο και στην Ονομασία Προέλευσης Νεμέα.

Το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Άργους, στο χωριό Μαλανδρένι. Η Αργολίδα συνορεύει στα βόρεια με την Κορινθία και στα νοτιοδυτικά με την Αρκαδία.

Το οινοποιείο βρίσκεται μέσα στη ζώνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα, τη μεγαλύτερη και ίσως την πιο συναρπαστική ΠΟΠ ερυθρών κρασιών στην Ελλάδα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η επίσης σημαντική για λευκά κρασιά ΠΟΠ Μαντινεία, ενώ η γενικότερη περιφέρεια είναι γεμάτη από ενδιαφέροντες αμπελώνες. Σε όλες αυτές τις περιοχές εκτείνονται οι εξαιρετικοί αμπελώνες Σκούρα.