Performance τέχνης διαρκείας

Το ΒΑΡΟΣ της ΑΝΑΜΟΝΗΣ

είναι ένα συναρπαστικό έργο τέχνης διαρκείας από την KIMVI. Αυτή η υποβλητική παράσταση τοποθετείται στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό των Μύλων στην Αργολίδα, Ελλάδα. Η performance ενσωματώνει περίπλοκα υλικά που βρίσκονται στις αχρησιμοποίητες γραμμές του τρένου και στα υπάρχοντα παγκάκια στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού της Μήλου, μετατρέποντάς τα σε σκηνικό. Μέσα από αυτή την καλλιτεχνική εξερεύνηση, η παράσταση επιδιώκει να εμβαθύνει στη μετάβαση του σταθμού από το παρελθόν στο παρόν, αγκαλιάζοντας τη βαθιά ουσία του χρόνου.

Στο επίκεντρο της παράστασης βρίσκεται το παγκάκι της αποβάθρας και ο ίδιος ο σταθμός, που λειτουργούν και οι δύο ως ισχυρές μεταφορές για την αναμονή και την παύση – ενσωματώνοντας την ουσία των ενδιάμεσων στιγμών που βιώνονται κατά τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις. Αυτοί οι χώροι αναμονής γίνονται καθηλωτικές σφαίρες όπου ο χρόνος φαίνεται να επεκτείνεται, να επιβραδύνεται και να γίνεται απτός, προσφέροντας βαθιές γνώσεις για την ανθρώπινη εμπειρία, την περίπλοκη σχέση μας με το χρόνο και τις σαγηνευτικές αφηγήσεις που υφαίνονται μέσα σε στιγμές ακινησίας ή μετάβασης. Αντιπροσωπεύουν τα όρια μεταξύ προέλευσης και προορισμού, παρελθόντος και μέλλοντος και ηρεμίας και κίνησης.

Η καλλιτεχνική εξερεύνηση της «Αναμονής» μέσα στην παράσταση δημιουργεί έναν ελκυστικό διάλογο, ενθαρρύνοντας την κοινότητα να συμμετάσχει σε μια κοινή, διαδραστική εμπειρία. Παρόμοια με τις εμπειρίες μας στην αποβάθρα, αυτές οι τυχαίες συναντήσεις μας επηρεάζουν ατομικά και συμβάλλουν στην προσωπική και συλλογική μας ανάπτυξη. Καθώς περιμένουμε στο σταθμό, συναντάμε άλλους να συμμετέχουν στο ταξίδι μας. Οι συμμετέχοντες ενσαρκώνουν αυτές τις συναντήσεις και γίνονται συνδημιουργοί στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος της παράστασης μέσω μιας απλής χειρονομίας, συμβάλλοντας σε έναν συλλογικό διαλογισμό για τις παροδικές αλλά εντυπωσιακές στιγμές παύσης στη ζωή μας και στην ευρύτερη κοινότητα, προκαλώντας βαθύ προβληματισμό για τις στιγμές της παύσης μέσα στη συνεχή μας κίνηση προς νέες εμπειρίες και προορισμούς.

είναι μια βρετανικής καταγωγής βιετναμέζα εικαστική καλλιτέχνης και performer. Εργάζεται επίσης στην Κίνα στο Πανεπιστήμιο Xi'an Jiaotong-Liverpool στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής. Η KIMVI είναι γνωστή για την παρουσίαση κρίσιμων θεμάτων όπως η ιστορία, η κληρονομιά και οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες, ειδικά σε σχέση με τους δημόσιους χώρους και την αειφόρο παραγωγή τέχνης και ντιζάιν. Κεντρικό στοιχείο της ολιστικής καλλιτεχνικής της φιλοσοφίας είναι ο κεντρικός ρόλος της σχεδιαστικής αρχής της οικονομίας, την οποία αξιοποιεί για να δημιουργήσει καινοτόμο έργο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Kimvi έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση τόσο ως καλλιτέχνιδα όσο και ως εκπαιδευτικός, συμβάλλοντας σε διάφορους οργανισμούς και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εξέχουσες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Ψηφιακών Τεχνών (SODA) στο Manchester Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Art Central στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας και της Κεντρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Πεκίνο της Κίνας. Σημειωτέον, έχει επίσης συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Territori στην Ίμπιζα της Ισπανίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Τέχνης στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας και είχε παρουσιάσει τη δουλειά της σε ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Eugenio de Almeida στην Έβορα της Πορτογαλίας και το Εθνικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να αναφέρουμε μερικές.

Η τέχνη της Kimvi έχει εκτεθεί παγκοσμίως και περιλαμβάνεται στις Μόνιμες Δημόσιες Συλλογές Τέχνης. Η αξιοσημείωτη εγκατάστασή της, «3 Βουνά», αποτελεί μέρος του Υπαίθριου Μουσείου Τέχνης Xi στην επαρχία Jiangxi της Κίνας και η δουλειά της παρουσιάζεται επίσης στο Κέντρο Τέχνης BFM στο Suzhou, στην επαρχία Jiangsu, στην Κίνα.

Η συνεισφορά της στον τομέα έχει αναγνωριστεί μέσω διαφόρων βραβείων και διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της υποτροφίας NL 2024-2025 στην Ολλανδία και του βραβείου ArchiShorts 2023 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Architecture + Design στον Καναδά.

Η performance θα πραγματοποιηθεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, Μύλοι

"Το ΒΑΡΟΣ της ΑΝΑΜΟΝΗΣ"

H KIMVI